Alle Spider-Man-films op volgorde: acteurs, schurken en synopsis (2024)

Alle Spider-Man-films op volgorde: acteurs, schurken en synopsis (1)

Velen zijn de avonturen geweest waarin we spider-man hebben zien betrokken. Van strips, series, videogames of natuurlijk op het grote scherm, wat het grote publiek voortstuwde. Over dat laatste gesproken, vandaag wilden we verzamelen alle titels van spider-man-films die tot nu toe het licht hebben gezien. Maak je klaar, want sommige ken je misschien niet eens.

Spider-Man, een "klassieker" op het grote scherm

Zoals we je net hebben verteld, als je dacht dat de eerste film die over deze Marvel-superheld werd gepubliceerd, de film was die in 2002 werd uitgebracht, heb je het helemaal mis.

Concreet zijn er drie speelfilms waarin dit spinachtige wezen de hoofdrol speelde vóór de eerste Tobey Maguire-film die de meesten van ons kennen. Dus als je het je afvroeg Wat is de naam van de eerste Spider-Man-film? Uit de geschiedenis van de cinema ligt het antwoord in een vrij weinig bekende "trilogie" die maar weinigen kennen.

The Amazing Spider-Man (1977)

In 1977 kwam de tv-serie aan het licht en, profiterend van de langere duur van de pilot-aflevering, werd het de eerste speelfilm met Spider-Man buiten de VS. De geweldige Spider Man en het zou een pad markeren dat andere televisieficties volgden die uiteindelijk in bioscopen in heel Europa belandde, zoals Battlestar Galactica.

Daarin ontmoetten we Peter Parker voor het eerst, die in dit geval het zou opnemen tegen een mysterieuze vijand die de geest beheerste van de machtigste mensen in de stad. Dit zou hij moeten doen dankzij de krachten die op hem waren overgedragen door de beet van een radioactieve spin. Dat wil zeggen, de basis van het verhaal dat we al enkele jaren eerder kennen.

Spider-Man slaat terug (1978)

De tweede speelfilm, die de naam droeg van Spiderman 2: Spider-Man in actie, arriveerde een jaar later in 1978, praktisch in volledige superheldenkoorts dankzij de Superman door Christopher Reeve en Warner. Hier stalen enkele studenten plutonium met als enig doel populair te worden door zich voor te doen als terroristen die een bom wilden bouwen. Een schurk komt er echter achter en steelt hun plutonium om hun plan om New York op te blazen uit te laten komen. Spider-Man zal moeten optreden om dit te voorkomen.

SPIDERMAN DE DRAAK UITDAGING (1981)

Eindelijk hebben we Spiderman 3: The Dragon Challenge, die in 1979 op tv werd uitgebracht, maar pas in 1981 in filmformaat in Spanje terechtkwam, aangezien de makers, zoals bij eerdere gelegenheden met Spider-Man was gedaan, gebruik maakten van iets langere afleveringen dan normaal, of verdeeld in twee, om ze samen en laat ze buiten de VS los alsof het anderhalf uur film is.

Het verhaal begint met Min Lo Chan, minister van Industriële Ontwikkeling van de Volksrepubliek China, die Jonah Jameson om hulp vraagt ​​bij het vinden van bewijs om hem vrij te pleiten van een misdaad die hij niet heeft begaan. In dit plan betrekken ze uiteindelijk Spider-Man (Peter Parker) die naar Hong Kong zal moeten reizen om alles op te lossen.

De bekendste Spider-Man films

Nu ja, we gaan met een compilatie met de bekendste Spider-Man-films die zijn verschenen. Als je er nog geen hebt gezien, is hier een klein voorproefje om je eetlust op te wekken.

Spider-Man (2002)

Die eerste film die we allemaal zeker weten over Spider-Man is Spider-Man, gepubliceerd in 2002 en met in de hoofdrol Tobey Maguire, wiens imago sindsdien altijd nauw verbonden is geweest met het personage vanwege de goede ontvangst die zijn werk als Spider-Man had.

Peter Parker woont thuis bij zijn ooms die hem na de dood van zijn ouders opvoedden als hun eigen zoon. Op een dag bezoekt hij enkele laboratoria, een radioactieve spin doodt Peter en geeft hem al zijn spinnenkrachten. Zo wordt hij Spider-Man, die moet vechten tegen alle gevaren van New York en in het bijzonder tegen een van zijn aartsvijanden: de Green Goblin, gespeeld door Willem Dafoe.

Spider-Man 2 (2004)

Het tweede deel van deze trilogie kwam in 2004 uit onder de naam Spider-Man 2. Opnieuw speelt acteur Tobey Maguire de hoofdrol. Na het kiezen van de verantwoordelijkheid om Spider-Man te zijn boven liefde. De relatie met zijn vrienden en kennissen komt echter weer in gevaar met het verschijnen van een nieuwe vijand: de Dokter Octopus, gespeeld door Alfred Molina.

Spider-Man 3 (2007)

De acteur Tobey Maguire speelde in het laatste deel van zijn trilogie mee Spider-Man 3 in 2007. Hier zien we een meer volwassen Peter Parker die er al in lijkt te zijn geslaagd om de dualiteit tussen zijn "normale" leven en dat van een superheld te stabiliseren. Hoewel, per ongeluk, zijn pak wordt binnengevallen door een symbiont die uit de ruimte komt en die terugkeert naar zijn volledig zwarte pak. Het zorgt er ook voor dat hij zijn persoonlijkheid verandert in iemand die donkerder, brutaler en agressiever is.

The Amazing Spider-Man (2012)

Tot 2012 moesten we wachten om Spider-Man weer op het grote scherm te zien met de levering van De geweldige Spider Man. In dit geval had Andrew Garfield de moeilijke rol om Peter Parker te spelen, maar hier was hij een jongere, adolescente persoon. Zijn ouders zijn jaren geleden ook overleden en Peter probeert erachter te komen wie hij is totdat hij een draad vindt om aan te trekken. Een geheim dat zijn vader bewaarde en dat ertoe zal leiden dat hij opnieuw de metgezel en buurman Spider-Man wordt. Op dat moment zal hij moeten vechten tegen zijn vijand, Lizard.

Marc Webb heeft de leiding over de regie van deze film waarin ook Emma Stone of Rhys Ifans (jawel, Otto Hightower zelf van La Casa del Dragón) meewerken. Het verdeelde de critici veel, maar vond uiteindelijk zijn publiek en een plaats in de filmografie van de superheld.

The Amazing Spider-Man 2: Rise of Electro (2014)

Ook Andrew Garfield bracht Spider-Man tot leven in The Amazing Spider-Man 2: The Power of Electro uitgebracht in 2014. Peter probeert een belofte na te komen die hij aan Gwen's vader heeft gedaan om haar te beschermen, maar het is gewoon iets dat zijn liefde voor haar hem niet laat houden. Beiden zullen opnieuw in gevaar komen wanneer Electro verschijnt, een nieuwe schurk in dit verhaal. Harry Osborn verschijnt op zijn beurt ook als de Green Goblin.

Opnieuw herhaalt Marc Webb in de regiestoel, met onder andere Emma Stone, Jamie Foxx of Felicity Jones. De film heeft de "eer" te zijn degene die minder geld heeft ingezameld aan de kassa van de hele saga van banden en leidde ertoe dat er niet eens een derde aflevering werd gemaakt. Garfield gaf Sony zelf de schuld van de ramp in een interview, waarbij hij aangaf dat de film een ​​fantastisch script had, maar dat pre-productie, productie en vooral post-productie alles naar de ondergang leidde, dingen zonder betekenis schrapte en een definitieve versie maakte die was verre van volledig van de oorspronkelijke essentie - natuurlijk altijd in de woorden van de acteur.

Spider-Man: Homecoming (2017)

La eerste Spider-Man-film met Tom Holland. thuiskomst Het werd uitgebracht in 2017 en markeerde het debuut van de acteur als de absolute hoofdrolspeler, hoewel het niet echt de eerste keer was dat we Tom Spider-Man zagen spelen, aangezien hij eerder in de Avengers-films was verschenen als een "nieuwe Spider-Man". », jonger dan ooit.

Na wat hij heeft meegemaakt in de verschillende afleveringen van de derde fase van het UCM, keert Peter terug naar binnen thuiskomst thuis bij haar tante May. Nu heeft hij echter Tony Stark als mentor, die hem zal helpen zijn weg als superheld voort te zetten. Hoewel deze jongen als tiener een normaal leven probeert te leiden, wordt de verschijning van een nieuwe slechterik genoemd Gier het zal ervoor zorgen dat Spider-Man moet verschijnen.

De tape werkte redelijk goed kassa met een totale collectie die wordt geschat op ongeveer 880,2 miljoen dollar. Critici ontvingen het ook met open armen en prezen vooral de prestaties van Holland, die ondanks zijn jeugd het recht kreeg om de rol van Spider-Man op zich te nemen. Homecoming heeft zelfs verschillende prijzen en nominaties in de wacht gesleept, waaronder Saturn Awards, Kids 'Choice Awards en Teen Choice Awards.

Spider-Man: een nieuw universum (2018)

En Spider-Man: een nieuw universum er was een kleine "pauze" met de leveringen van de laatste trilogie van deze superheld. Marvel besloot het licht te zien van een animatiefilm over Spider-Man, gezien vanuit een ander universum: dat van Miles Morales. Peter Parker is nog niet dood in deze wereld Hoofdbout hij slaagt erin om nog een Spider-Man uit een parallel universum te halen om Miles alles te leren wat hij nodig heeft om Spider-Man te worden. Uiteindelijk komen 4 versies van Spider-Man per ongeluk in hetzelfde universum terecht en zullen moeten proberen terug te keren naar hun plaats van herkomst voordat de realiteit met alles instort.

Spider-Man: Ver van huis (2019)

In 2019 werd gelanceerd Spider-Man: Ver van huis, wiens hoofdrolspeler nog steeds Tom Holland is. Peter probeert zijn taken als bewaker in New York een beetje te vergeten en gaat op reis naar Europa. Hoewel, tegen de wil van Parker in, vraagt ​​Nick Fury zijn hulp om te vechten tegen wezens die juist dit continent bedreigen. Al meent hij echter geholpen te zijn door een nieuwe super die opduikt (Mysterie), misschien het hele verhaal van een wending die niemand had verwacht.

De tape sloot de eerste 10 dagen van collectie met 580.1 miljoen dollar wereldwijd, kreeg vrij lovende kritieken van het publiek, zowel op het niveau van de leidende cast als voor het verhaal dat erin wordt verteld. Laten we niet vergeten dat deze film officieel de leiding heeft over het afsluiten van fase 3 van het Marvel Cinematic Universe.

Spider-Man: geen weg naar huis (2021)

De derde film met Tom Holland als Spider-Man was ook de gekste en grappigste van de trilogie. Zoals maanden voor de première werd gespeculeerd, zouden de Spider-Mans van Andrew Garfield en Toby Maguire Ze maakten ook deel uit van de speelfilm.

En No Way Home, is het leven van Parker een beproeving geworden nadat Mysterio aan de hele mensheid de spiderman identiteit. Peter kan niet meer naar de les, het huis niet meer uit of rustig slapen. En niet alleen vanwege de journalisten en fans die hem vervolgen, maar ook omdat veel mensen hem als een moordenaar beschouwen, nog steeds gelovend in de versie van Mysterio. Om deze reden de puber Vraag Doctor Strange om hulp, die een spreuk uitspreekt om iedereen de identiteit van Peter Parker te laten vergeten. Tijdens het proces merkt Peter de kleine lettertjes op en onderbreekt Strange, waardoor een storing in het multiversum. Dit is hoe de vorige twee Spider-Mans en veel van de schurken die we al in eerdere films hebben ontmoet, in het Marvel Cinematic Universe terechtkomen.

Alle Spider-Man-films op volgorde: acteurs, schurken en synopsis (2)

De kritiek heel goed verwoord No Way Home omdat het een film is origineel en leuk van begin tot eind, met vrij humoristische situaties en met een constante doorbreken van de vierde muur dat demonstreerde het vermogen van een regisseur als Jon Watts om projecten te leiden die zo complex zijn als deze.

De totale verzameling van de tape wordt geschat op 1.901 miljoen dollar, de meest opbrengende film van 2021, de film die het beste heeft gewerkt van alle Spider-Man-titels en ook de film met de hoogste winst voor Sony in zijn geschiedenis.

Wat is de volgorde om de Spider-Man-films te bekijken

Gezien het feit dat we hebben gezien dat de superheldenbanden in blokken zijn georganiseerd, is het echt niet zo moeilijk om te bedenken in welke volgorde ze moeten worden bekeken (ze zouden gewoon van de oudste naar de meest recente datum gaan, dat wil zeggen in chronologische volgorde). Toch, en aangezien we ook de verschijning van Spider-Man in andere films hebben vanaf zijn uitstapje naar de UCM -waar er mogelijk meer problemen zijn-, laten we je de juiste volgorde achter om de onderstaande films te zien:

De Sam Raimi-trilogie (met Tobey Maguire)

1.Spider-Man (2002)

2.Spider-Man 2 (2004)

3.Spider-Man 3 (2007)

De Marc Webb Bilogy (met Andrew Garfield)

4. De geweldige Spider-Man (2012)

5. De geweldige Spider-Man 2 (2014)

Spider-Man in de MCU

6. Kapitein Amerika: Burgeroorlog (2016)

7. Spider-Man: thuiskomst (2017)

8. Avengers: oneindige oorlog (2018)

9. Avengers: eindspel (2019)

10. Spider-Man: Ver van huis (2019)

11. Spider-Man: geen weg naar huis (2021)

Wat weten we over Spider-Man 4?

Bij No Way Home, Holland's continuïteit als Spider-Man is opnieuw onbekend. Sony heeft al laten vallen dat het er een derde aflevering van wil maken Geweldige Spider-Man met Garfield, wat niet onverenigbaar zou zijn met de UCM, aangezien dit personage uit een alternatieve realiteit komt, en ook zou dienen om een ​​klein uitstel te geven aan de Nederlandse Spider-Man, die, naar we zeker zijn (of er nu een bevestiging is of niet), de leiding zal blijven leiden. rol van de superheld.

Medio 2022 een lek van de journalist Jef Sneider de De Anker zette alles op zijn kop. Blijkbaar is Marvel duidelijk dat je een vierde termijn van het karakter van Stan Lee met Tom Holland als hoofdpersoon. De journalist verzekert echter dat er nog steeds geen overeenstemming is tussen Marvel Studios en Sony Pictures Entertainment.

Alle Spider-Man-films op volgorde: acteurs, schurken en synopsis (3)

Aan de andere kant is Sony ook geïnteresseerd om Spider-Man zoveel mogelijk uit te persen. Zoals we u hebben aangegeven, No Way Home werd de best scorende film van het productiebedrijf. Maar daar blijft het niet alleen bij. De licentie die ze hebben, stelt hen in staat om met het spinachtige personage te werken zolang ze producties maken. Anders gaan de rechten terug naar Marvel, en dat is wat ze al 20 jaar vermijden, ook al werken ze nu uit pure symbiose met hen samen. Om deze reden is het niet onredelijk dat we een nieuwe parallelle aflevering zien met Garfield terwijl Holland rust na een paar zeer intense jaren waarin hij aan een flink aantal projecten heeft gewerkt.

Op dit moment is de toekomst van Spider-Man in de Marvel Cinematic Universe Het is onzeker en het enige dat we weten is dat er tijdens de recente San Diego Comic Con niets over het personage werd vermeld - hoewel veel andere toekomstige MCU-titels werden bevestigd. Maar gezien het succes dat de superheld al heeft gehad met Nederland, kunnen we er zeker van zijn dat we een nieuwe levering eerder vroeger dan later. Er staat te veel geld op het spel om het zomaar weg te laten glippen.

Spider-Man-animatiefilms en -series

We hebben uitvoerig gesproken over de live-actionfilms van deze mythische superheld, maar we hebben nog een andere sector waarin in deze jaren ook veel gebruik van hem is gemaakt: die van geanimeerde wereld. En Peter Parker (en andere alternatieve personages) zijn ook de hoofdrolspelers geweest in leuke animatiefilms, sommige met geweldige ontvangst door critici, zowel professionals als fans, en zelfs prijzen die hun grote kwaliteit aantonen.

Alle Spider-Man-films op volgorde: acteurs, schurken en synopsis (4)

Dit zijn alle animatiefilms en series die we hebben over Spider-Man.

TV series

  • Spider-Man en zijn geweldige vrienden (1981): Dit is een tv-serie waarin we Spider-Man samen met Iceman en Firestar zagen. Het duurde 3 seizoenen.
  • Spider-Man (1994): uitgebracht in de VS, het is de langste tot nu toe in dit formaat met onze superheld in de hoofdrol. Er was zelfs een cross-over met de X-Men.
  • Spider-Man Unlimited (1999): dit is een spin-off van het voorstel uit 1994 dat in Spanje bekend stond als De terugkeer van Spider-Man. Het had twee seizoenen van elk 2 afleveringen gepland, maar werd na de eerste uiteindelijk van de grid geëlimineerd.
  • De Spectaculaire Spider-Man (2008): in ons land bekend als De spectaculaire Spider-Man, is een animatieserie die drie seizoenen gepland had, maar er slechts twee bereikte vanwege de juridische problemen die ontstonden tussen Disney (dat in die tijd Marvel kocht) en Sony.
  • Ultieme Spider Man (2012): Het is gemaakt door Stan Lee en Steve Ditko zelf.
  • Spider-man van Marvel (2017): vervolg ter vervanging van Ultimate uit 2012, daarin hebben we bijvoorbeeld onder meer Gwen Stacy of Miles Morales.
  • Spidey en zijn geweldige vrienden (2021): in Spanje bekend als Spidey en zijn superteam, Het is een kindertelevisieserie waarin we jongere versies van de hoofdpersonen zien.

Bioscoop

  • Spider-Man: Into the Spider-Verse (2018): de beste frisse wind die we sinds lange tijd binnen het spinnenuniversum hebben ontvangen. Spider Man: een nieuw universum, zoals het in Spanje werd gedoopt, is een bewerking van de Spider-Verse-strips, geproduceerd door Sony Pictures Animation samen met Marvel en heeft in 2019 zelfs de Oscar voor Beste Animatiefilm gewonnen (naast het winnen van de BAFTA, Golden Globe , Annie en Film Critics Award in dezelfde categorie). Een groot succes bij het publiek, met mooie kassabonnen en momenteel te zien op Disney+.
  • Spider-Man: tegenover Spider-Verse (2023): Dit is een vervolg op de film uit 2018 en richt zich op de alternatieve universums van de Spider-Verse. Spider-man: het multiversum oversteken (titel in Spanje) kreeg ook zeer goede recensies en werd beschouwd als een waardige opvolger van de vorige met een goede ontvangst aan de kassa, zij het zonder zoveel prijzen als de eerste. Het is ook te zien op Disney+.
  • Spider-Man: Voorbij het Spider-Vers (moet nog verschijnen): de film heeft nog geen voet in de bioscopen gezet, maar zal dat naar verwachting in 2024 doen, als derde deel van deze leuke en vermakelijke animatietrilogie. Het is momenteel uitgesteld, zonder officiële datum, vanwege de SAG-AFTRA-staking.

Alle Spider-Man-films op volgorde: acteurs, schurken en synopsis (2024)
Top Articles
Anatomy Drawing Lessons
Academy Sports + Outdoors Benefits & Perks
Bad Moms 123Movies
Die Reiseauskunft auf bahn.de - mit aktuellen Alternativen gut ans Ziel
Craigslist In Lakeland
Boston Terrier Puppies For Sale Without Papers
Jocko Joint Warfare Review
Equipment Hypixel Skyblock
Wowhead Filling The Cages
Craigs List High Rockies
Sunshine999
1977 Elo Hit Wsj Crossword
Lyons Prismhr
Armslist Dayton
Upper Rank Demons Wiki
Schwan's Expiration Date Decoder
Www Craigslist Antelope Valley
Offres Emploi Purchasing manager Paris (75000) | HelloWork
H. P. Lovecraft - Deutsche Lovecraft Gesellschaft
Kay Hansen blowj*b
Zillow Group, Inc. Aktie (A14NX6) - Kurs Nasdaq - MarketScreener
Tnt Tony Superfantastic
Wmu Academic Calendar 2022
What Jennifer Carpenter Has Been Doing Since Playing Debra Morgan On Dexter - Looper
Craigslist Chicagoland Area
Xdm16Bt Manual
Used Zero Turn Mowers | Shop Used Zero Turn Mowers for Sale - GSA Equipment
Craigslist Free Charlottesville Va
Login M&T
18443168434
20 Fantastic Things To Do In Nacogdoches, The Oldest Town In Texas
The Listings Project New York
How to paint a brick fireplace (the right way)
123Movies Iron Man 2
Hypebeast Muckrack
Fineassarri
The Safe Keeper Henderson
Dr Ommert Norwalk Ohio
2015 | Ducati 1299 Panigale S Test
1 Filmy4Wap In
11 Awesome Cities: Skylines Mods You Need To Try
168 Bus Schedule Pdf 2022
Used Cars For Sale in Pretoria | Quality Pre-Owned Cars | Citton Cars
How To Get Genji Cute Spray
Intoxalock Calibration Locations Near Me
Geico Proof Of Residency
Busted Newspaper Lynchburg County VA Mugshots
Sutter Health Candidate Login
Liberty 1098-T
Stihl Bg55 Parts Diagram
Obsidian Guard's Skullsplitter
Choices’ summer movie preview
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated:

Views: 6301

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.