Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (2024)

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (1)

Spider-Man is zonder twijfel een van de meest iconische superhelden in de stripgeschiedenis. In de film- en televisiewereld heeft het ook zijn aantrekkingskracht gehad diverse acteurs die de leiding hebben gehad over het leven geven aan het mythische Spider Man. Vandaag gaan we ze een voor een bekijken, zodat je ze leert kennen: van de eerste die leven gaf tot de huidige. En wees voorzichtig, want sommige kunnen je zelfs verrassen.

Spider-Man, een superheld uit de jaren 60

Je moet teruggaan naar de jaren 60 om de eerste verschijning van Spider-Man te vinden. Spider-Man stak voor het eerst zijn hoofd op in nummer 15 van Verbazingwekkende fantasie, op 10 augustus 1962 (de zogenaamde zilveren eeuw van strips), de vrucht van de verbeelding van Stan Lee en Steve Ditko. Dankzij deze twee redacteuren hebben we elkaar voor het eerst ontmoet Peter Parker, een weestiener opgevoed door zijn tante May en oom Ben in New York na de dood van zijn ouders, Richard en Mary Parker, bij een vliegtuigongeluk.

Parker verkrijgt onvrijwillig zijn krachten nadat hij is gebeten door een radioactieve spin, waardoor hij zich aan elk type oppervlak kan vastklampen, webben uit zijn polsen kan schieten en gevaar vroegtijdig kan detecteren dankzij een "spinnend" zesde zintuig.

Je weet al wat er na die première kwam: eindeloze papieren publicaties, talloze televisieprogramma's, films (waaronder een gevecht met Sony) en zelfs bewerkingen van videogames waarin deze superheld de hoofdrol speelt. voorvechter absoluut en de favoriet van duizenden fans over de hele wereld.

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (2)

Juist door de bioscoop hebben we het zien gebeuren, zoals we al meerdere keren hebben opgemerkt, als meerdere acteurs die de leiding hebben gehad over het aantrekken van het rode pak. Het kleine scherm is hier al wat onbekender voor ons als we het over Spider-Man moeten hebben, maar zowel in de VS als in Japan bestaat dit type formaat ook bij tv-series die niet iedereen kent, terwijl in Noord-Amerikaans grondgebied is zelfs opgevoerd in een musical die in première ging op Broadway in de jaren 90. Er is van alles en een grote variëteit.

Zie aanbieding op Amazon

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld

Zoals we al aangaven, heeft de Spider-Man-franchise vele formaten, waaronder geanimeerde afbeeldingen waaraan nasynchronisatie-acteurs hebben deelgenomen die verantwoordelijk waren voor het leveren van hun stem. In deze lijst gaan we ons echter concentreren op de acteurs die hem hebben gegeven gezicht naar Peter Parker en dat hebben we daarom ooit op het kleine scherm, in de bioscoop of in het theater gezien.

Kent u ze allemaal?

Nicolaas Hammond

Deze Amerikaanse acteur geboren in 1950 was de eerste om het Marvel-personage op het scherm te spelen. Hij deed het met de serie De geweldige Spider Man, in feite een van de rollen waarvoor hij in zijn lange carrière het meest wordt herinnerd.

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (3)

De tv-serie had een enkel seizoen van 14 afleveringen en werd uitgezonden van 1977 tot 1979 via het Amerikaanse netwerk CBS. Elke aflevering duurde een uur. In de jaren 80 werd een poging gedaan om het formaat terug te krijgen door middel van een vervolg, een soort van Crossovers waarin Spider-Man naast de Hulk zou verschijnen, niet meer of minder, maar het project kwam nooit tot bloei.

Shinji Td .

Deze Japanse acteur staat bijna op gelijke voet met Hammond. Tōdō had de leiding over het leven geven aan de spinachtige superheld in een reeks van Japanse televisie, van het tokusatsu-genre, dat begon in 79. Het had maar één seizoen maar bestond uit niet minder dan 41 afleveringen, een heel jaar lang uitgezonden op Tv Tokyo. Er was zelfs een speciale aflevering die tijdens een festival in de bioscoop te zien was.

Het merkwaardige aan deze serie is dat het een iets ander verhaal presenteert dan het verhaal dat we kennen: hier hebben we niet Peter Parker maar de motorrijder Takuya Yamashiro. Een overlevende krijger van de planeet Spider -zoals je leest- injecteert hem met zijn bloed waardoor Yamashiro spinkrachten krijgt. De kleding is vergelijkbaar met wat we kennen, hoewel onze Japanse held ook een Brazalete (reus) die zowel dient om webben te lanceren en een schip te besturen als om zijn uniform op te roepen. Zoals je in de video kunt zien heb je hier een paar regels boven staan groot moment het heeft geen afval.

Reeve Carney

Voordat we de sprong naar het grote scherm maken, moeten we het hebben over een type formaat dat over het algemeen minder gerelateerd is aan dit soort genre: musicals. Ja, Spider-Man had zijn eigen musical, op Broadway zelf, en Reeve Carney had de leiding om de hoofdrolspeler tot leven te brengen.

Spider-Man: Turn Off the Dark Het werd eind 2010 uitgebracht als "preview" en kreeg toen te kampen met eindeloze problemen en vertragingen, waardoor het pas medio 2011 officieel zijn deuren voor het publiek opende. critici. , die de show een totale verveling noemden (onder zijn "zachtere" beoordelingen).

Carney speelde Perter Parker 6 van de 8 keer dat de show per week liep, en werd tijdens zijn pauzes vervangen door de Britse acteur Mattheüs James Thomas - aangezien hij zich ook heeft verkleed als een spider-man, ook al is het op een secundaire manier, verdient hij hier zijn vermelding.

Een paar regels hierboven zie je een videoclip die Carney opnam met Bono, waarin een van de nummers uit de musical 'The Edge' werd uitgevoerd.

Tobey Maguire

We gaan al het bekendste tijdperk van Spider-Man en zijn uitstapje naar de bioscoop in. De eerste die werd gekozen om hem een ​​gezicht te geven in dit nieuwe tijdperk was Tobey Maguire, die de leiding had over het interpreteren van hem tot drie keer toe (de eerste trilogie van het personage op het grote scherm). Ze waren allemaal behoorlijk succesvol aan de kassa, en hoewel hij op het punt stond deel te nemen aan een geplande Spider-Man 4Uiteindelijk werd dit project geannuleerd, aangezien dit cinematografische hoofdstuk van de sage was afgesloten.

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (4)

Het succes van Maguire als Spider-Man was zo groot dat hij voor velen altijd het typische gezicht van Spider-Man zal blijven, aangezien hij op het reclamebord stond in 2002, 2004 y 2007. En hoewel we later zullen zien dat de huidige favoriet een andere is, zal hij altijd herinnerd worden als een van de acteurs die Peter Parker het beste personage gaf. Ah! En zonder spoilers te willen maken, onthoud dat het ook voorkomt in Spider-Man geen weg naar huis,samen met Andrew Garfield en Tom Holland. Er is niets.

Zie aanbieding op Amazon

Neil Patrick Harris

De beroemde acteur, bekend om zijn televisiehits (Hoe ik je moeder ontmoette, Roseanne...), is er zo een Toegewijde tolken die Spider-Man tot leven hebben gewekt op een bepaald moment in zijn carrière. Die kans kreeg Albuquerque rond de eeuwwisseling, in 2003, toen het MTV-kanaal besloot een nieuwe animatieserie te maken op basis van het Marvel-personage.

Oosten Spider-Man De nieuwe animatieserie werd in juli 2003 uitgezonden in de VS, met 13 afleveringen die niet uitkwamen zoals verwacht. Jammer, want het CGI-werk, met computergraphics en effect celschaduw, Ze gaven die oude series een nieuwe look tekenfilms uit de afgelopen decennia.

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (5)

Toch bleef er in Spanje helaas weinig over van de vertolking van Neil Patrick Harris door de nasynchronisatie in onze taal.

Andrew Garfield

De vernieuwing van het Spider-Man-universum kwam met nieuwe regisseur en nieuwe acteurs vergeleken met wat er in de films van Maguire te zien was. Dit impliceerde natuurlijk de zoektocht naar een nieuwe acteur voor de hoofdrol, die uiteindelijk Andrew Garfield op zich zou nemen.

Garfield speelde twee keer Spider-Man voor de films (De geweldige Spider Man y The Amazing Spider-Man 2: The Power of Electro) en natuurlijk heeft het zijn plaats in een van de grootste successen in de geschiedenis van de cinema, zoals die Spider-Man geen weg naar huis waarin hij schittert naast Tobey Maguire en Tom Holland. Dit door de jaren heen Geweldige Spider Man heeft aan gewicht en waarde gewonnen voor fans. En zeker heeft Marvel Studios een groot deel van de schuld.

Zie aanbieding op Amazon

Max Charles

Nou, we zouden kunnen zeggen dat deze acteur een "extra" is in deze selectie, maar het was de moeite waard om hier te verschijnen. En het is dat Max Charles ook het leven heeft geschonken aan Spider-Man, of beter gezegd, naar Peter Parker, en De geweldige Spider Man y The Amazing Spider-Man 2: The Power of Electro waar hij het personage als kind speelde.

Nee, verkleden als Spider-Man als zodanig is niet verkleed, maar het verdiende hier een speciale vermelding, vind je niet?

Shameick Moore en Jake Johnson

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (6)

Het klinkt waarschijnlijk als niets voor jou. Je denkt zelfs dat we gek zijn geworden, maar nee, Shameik Moore heeft inderdaad Spider-Man gespeeld en bovendien heeft hij het gedaan in een van de beste films die ooit over spider-man zijn gemaakt. Deze acteur heeft de eer om leven en stem te hebben gegeven aan Miles Morales in Spider-Man een nieuw universum, de 3D-animatiefilm die in 2018 miljoenen kijkers over de hele wereld wist te boeien. Kijk dus of het belangrijk is om hem op te nemen in deze selecte groep.

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (7)

Zoals in het geval van Jake Johnson, die dringt in de huid (in dit geval korrelig) van de volwassen Spider-Man die door kunst uit het multiversum in de wereld van Miles Morales verschijnt. Twee acteurs die kunnen bogen op deelname aan een van de meest gewaardeerde Spider-Man-films in zijn hele geschiedenis. Vind je niet?

Zie aanbieding op Amazon

Tom Holland

En we komen bij de laatste acteur die het aandurfde de verantwoordelijkheid te aanvaarden om terug te keren om de charisma verloren van Spider-Man. Tom Holland is vandaag een van de favoriete gezichten van de fans en het is dat zijn werk in het nieuwe Marveliaanse tijdperk fantastisch was, goed trouwde met het personage (qua uiterlijk en leeftijd om aan te sluiten bij de nieuwe generaties) en grote betrokkenheid bij zijn werk toonde (de acteur is meestal vrij actief in sociale netwerken en deelnemend aan alles wat te maken heeft met het Marvel Cinematic Universe).

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (8)

Nederland verscheen voor het eerst en Captain America Civil War en 2016, op een secundaire manier, en dan is hij teruggekeerd naar het aantrekken van het Spider-Man-pak als de hoofdrolspeler in Spider-Man: Homecoming (2017) en in Spider-Man: Ver van huis (2019). We hebben hem ook zien sterven Avengers oneindige oorlog en kom terug uit de dood Avengers eindspel.

Zijn laatste hit, zoals jullie allemaal weten, is Spider-Man: Geen weg naar huis (o Spider-Man: No Way Home) een spectaculaire afsluiting van een trilogie die daar niet bij blijft, maar die qua plot wel volledig gesloten blijft. Zo erg zelfs dat het optreden van Tobey Maguire en Andrew Gardfield ook fans en de kassa gek heeft gemaakt, waardoor het meer dan 1.800 miljard dollar heeft opgehaald. Het excuus voor zo'n ontmoeting is het Multiversum, dat is ontketend na een reeks ongelukkige gebeurtenissen.

Laten we niet vergeten dat het concept van alternatieve werelden Het is iets heel aanwezigs en gebruikelijks in Marvel-verhalen, iets dat we bijvoorbeeld hebben kunnen verifiëren met de Disney+-serie over Loki, waarin verschillende varianten van het personage zijn geïntroduceerd. Evenzo weten we al dat de tweede aflevering van de Opperste tovenaar het duikt uiteindelijk in dat concept op het grote scherm en introduceert nieuwe personages die de MCU gaan uitbreiden op manieren die nog nooit eerder zijn gezien.

Als deze geweldige trilogie eenmaal klaar is, weten we niet wat de stappen van Holland zullen zijn, die ondertussen niet is gestopt met werken aan andere projecten in heel andere registers om niet in hokjes te worden geplaatst. Toch wedden velen omdat No Way Home het zal niet de laatste zijn film waarin hij Peter Parker wordt - en dat is wat we allemaal willen. Laten we hopen dat er nog een tijdje Holland is.

Zie aanbieding op Amazon

Yuri Lowenthal

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (9)

Als we hebben verwezen naar acteurs in films, live-action televisieseries en tekenfilms, musicals en zelfs nasynchronisatie, hoe kunnen we ons dan niet de beste verschijning van Spider-Man in de wereld van videogames in zijn hele geschiedenis herinneren? Deze acteur, een Amerikaan geboren in Ohio, zet de stem oorspronkelijk in de Engelse versie, waar hij het tot leven brengt in elk van de scènes en interacties binnen de plot.

Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (10)

In de Spaanse versie van de Imsomniac-games voor PS4, PS5 en pc ze wendden zich tot de nasynchronisatie-acteur (Mario García) die Tom Holland leven geeft in de nieuwste UCM-films.

Zie aanbieding op Amazon

De links naar Amazon in dit artikel maken deel uit van onze overeenkomst met hun Affiliate-programma en kunnen ons een kleine commissie op hun verkoop opleveren (zonder invloed op de prijs die u betaalt). Toch is de beslissing om ze te publiceren en toe te voegen, zoals altijd, vrij en onder redactionele criteria genomen, zonder gehoor te geven aan verzoeken van de betrokken merken.


Acteurs die Spider-Man hebben gespeeld in film, tv, theater en games (2024)
Top Articles
20 Ways to Save Money Through Sustainable Living
Planning Your Summer Yard Sale - Advantage Storage
Lux Nails Columbia Mo
William G. Nolan - Baker Swan Funeral Home
T800 Kenworth Fuse Box Diagram
Superhot Unblocked Games
Scriblr Apa
Was bedeutet "x doubt"?
Kathy Carrack
Weather Radar For East Coast
Cvs Tb Testing Cost
Black Adam Showtimes Near Kerasotes Showplace 14
Www Craigslist Com Pueblo Co
Craigslist Pets Huntsville Alabama
What retirement account is tax-free?
Blaire White's Transformation: Before And After Transition
The Center Breakfast, Lunch & Snack Menus September 2024
Learning The Hard Way Chapter 4
Long-awaited Ringu sequel Sadako doesn’t click with the 21st century
Onlybaddiestv
Watch Jujutsu Kaisen 2nd Season English Sub/Dub online Free on HiAnime.to
Www.binghamton Craigslist.com
Promotional Code For Spades Royale
Kamala Harris, Donald Trump debate prompts major endorsem*nt, Fox News invitation for a 2nd face-off
Henry Metzger Lpsg
Poe Poison Srs
Plarium Trick Or Treat
Shauna's Art Studio Laurel Mississippi
Samantha Lyne Wikipedia
Craigslist Tampa: Your Ultimate Guide To Online Classifieds
Walgreens On Nacogdoches And O'connor
14314 County Road 15 Holiday City Oh
Provo Craigslist
Realidades 2 Capitulo 2B Answers
Frigjam
Wjar Channel 10 Providence
4156303136
Megan Eugenio Exposed
Josh Bailey Lpsg
Lvpg Orthopedics And Sports Medicine Muhlenberg
Stellaris How To Get Subjugation Casus Belli
Today's Final Jeopardy Clue
Lenscrafters Westchester Mall
Krua Thai In Ravenna
Bryant Air Conditioner Parts Diagram
Snapcamms
02488 - Uitvaartcentrum Texel
Jeep Forum Cj
Fifty Shades Of Gray 123Movies
Alle Eurovision Song Contest Videos
Sparkle Nails Phillipsburg
Noel Berry's Biography: Age, Height, Boyfriend, Family, Net Worth
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 6303

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.